fbpx

“Tas ir spēks un pieredze, ar ko varam izdarīt daudz!” Saldus maiznieki apvieno spēkus

“Cannelle Bakery” valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis: “Abu uzņēmumu apvienošanās ļaus efektīvāk nodrošināt ražošanas procesus, kā arī izveidot loģiskākas ražošanas plūsmas. Tas jo īpaši svarīgi ir šobrīd, kad energoresursu izmaksas sit pa kabatu un jādomā, kādas izmaksas optimizēt.”

“Cannelle Bakery” kļuvusi par “Saldus Maiznieks” 100% kapitāldaļu īpašnieci un plāno palielināt jaudas.

“Esam paplašinājuši savu kolektīvu, materiālo bāzi, klientu un patērētāju loku, kā arī pienākumus, kļūstot par SIA “Saldus maiznieks” kapitāldaļu īpašniekiem. Šāds solis dod iespēju “Cannelle Bakery” attīstīt ražošanas jaudas, kas nepieciešamas aizvien pieaugoša pieprasījuma apmierināšanai, un uzņemties jaunus pienākumus, saglabājot “Saldus maiznieka” tradīcijas tā izcilajos produktos – Kurzemnieku maizē, Miestiņmaizē, grauzdiņos un citos.

Saldus lielākie maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāji apvienojušies vienā kolektīvā – tas ir spēks un pieredze, ar ko varam izdarīt daudz,” liecina saldenieku ieraksts sociālajā vietnē “Facebook”.

Arī “Saldus maiznieks” pārstāvji komentē notikušo: “Visiem strādājošajiem saglabājas darbavietas, bet nāk klāt izdevība audzēt profesionalitāti, apgūt jaunu pieredzi un kopā ar mātes uzņēmumu kļūt par ievērojami plašāka tirgus sastāvdaļu. “Saldus maiznieka” produkcija veikalos būs pieejama tāpat kā līdz šim, turpināsim to vest mācību iestādēm, ēdināšanas uzņēmumiem un citiem sadarbības partneriem.”

“Cannelle Bakery” valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis pastāstīja, ka, pieaugot pieprasījumam pēc uzņēmuma ražotās produkcijas, sāka trūkt jaudu, taču blakus esošajam “Saldus maizniekam” daļa jaudu nebija noslogotas. Līdz ar to loģiska ir abu uzņēmumu apvienošanās.

“Plānojam attīstīties un paplašināties. “Cannelle Bakery” lielākais pieprasījums ir eksporta tirgos. Ir arī lieli pasūtījumi Latvijas tirgū, kas jāapmierina. Abu uzņēmumu apvienošanās ļaus efektīvāk nodrošināt ražošanas procesus, kā arī izveidot loģiskākas ražošanas plūsmas.

Tas jo īpaši svarīgi ir šobrīd, kad energoresursu izmaksas sit pa kabatu un jādomā, kādas izmaksas optimizēt,” komentē Ivars Skrebelis. Kā eksportspējīgākos produktus uzņēmējs nosauc rudzu maizi, ko pieprasa vairāk, arī biezpienelles un biezpiena bumbiņas.

Kā liecina firmas.lv, “Cannelle Bakery” 2020. gadā strādāja ar 3,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, un 273 tūkstošu eiro peļņu, savukārt “Saldus maiznieks” 2020. gadu pabeidza ar 757,8 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, un 57,9 tūkstošu eiro zaudējumu.

Foto: Timurs Subhankulovs

Atsauce uz avotu: LA.LV

Pastāsti citiem: